Deze muziek stroomt als een droom [Jazz]

Geplaatst op 3 september 2015

melody_gardot

 Blessing in disguise? Het zal je maar gebeuren. Ben je aan het fietsen, word je aangereden en vervolgens kun je een lange revalidatie tegemoet zien. Het overkwam de Amerikaanse Melody Gardot; 19 jaar oud was ze. Een onderdeel van haar revalidatieprogramma bestond uit stemtherapie en wat bleek? Ze had een stem als een huis en gevoel voor timing als geen ander. Voor haar ongeluk speelde ze piano op verdienstelijk niveau, maar omdat ze niet meer kon zitten leerde ze al liggend gitaar spelen. Ze zegt over deze tijd: ‘Toen ik niet kon lopen, besefte ik vooral één ding en dat is dat ik niet alleen mooie dingen wil creëren, maar ook iets wil betekenen.’ En dat laatste is waarheid geworden. Zonder haar ongeluk had de wereld mogelijk een top jazz talent gemist. Want wat zingt deze jonge vrouw overtuigend! Zelfs covers worden gloednieuwe songs… Ze brak door en nu, ruim tien jaar na het ongeluk, treedt ze op in de meest gerenommeerde concertzalen van de wereld en ze wordt gevraagd voor de beste jazz festivals. In november a.s. is ze te horen in het concertgebouw.

Haar eerste drie cd’s zijn alle overtuigend: pure jazz van hoge kwaliteit. Titels: ‘Me one and only thrill’; ‘Worrisome Heart’; ‘The Absence Bol’ – alle te koop voor slechts €6,99.

De nieuwste, ‘Currency of Man’, heeft een iets minder jazzy karakter, maar is ook prachtig. Het album bestaat volledig uit zelfgeschreven nummers. Voor een goede sfeerimpressie een citaat van Gardot: ‘I wanted an album that flowed like a dream from beginning to end. We wanted to weave in sounds of the world around the songs, to recall the places where they were born, to really paint the scene.’ Kies voor de luxe editie met 15 nummers, een echte aanrader voor €22.95.

[eerder gepubliceerd op www.bewustzijnonline.nl]

 

 

Vul hieronder het formulier in of bel [06]24122212.

Velden met een * zijn verplicht.