Outputsturing

Ik kan me zo irriteren wanneer iemand mij voorschrijft hoe ik iets moet oplossen; sneller kun je mij niet op de kast krijgen. Wat ik dan hoop is dat mijn manager daarmee stopt en me vragen gaat stellen waardoor ik zelf nieuwe inzichten krijg en zelf aan het stuur kan staan van de opdracht waar ik mee bezig ben. Daarmee heb ik het over de essentie van outputsturing.

De meeste managers hebben het beste voor met hun medewerkers maar lopen er tegen aan dat hun medewerkers niet lijken te snappen wat er nou moet gebeuren en zijn vervolgens erg veel tijd kwijt met het oplossen van wat hun medewerkers ‘fout’ gedaan hebben? Outputsturen gaat over leidinggeven zonder bevelen. Het helpt je om niet meer te sturen op de manier waarop de dingen moeten gebeuren en je voorkomt daarmee conflicten.

Door als manager je aandacht te richten op het helder formuleren van doelen in outputtermen en het bepalen van de essentiële criteria bij de realisatie om vervolgens de uitvoering zoveel mogelijk te delegeren, bereik je dat iedereen in je organisatie echt snapt waar het om gaat. En je creëert vertrouwen en gemotiveerde medewerkers. Wie wil dat niet?

Jij moet wel durven los te laten en te vertrouwen op je vermogen om je inzichten anders in te zetten. Bij ING coachte ik managers op deze manier van leidinggeven.

Je medewerker is je beste adviseur (als je hem zo behandelt)

Vul hieronder het formulier in of bel [06]24122212.

Velden met een * zijn verplicht.